Data | Posiłki | Lista składników alergennych |
Poniedziałek 13.01.2025r. | Śniadanie : kakao na mleku (7)200 ml, masło(7)5g , pieczywo mieszane(1b,1a,6,11)35 g ,stół szwedzki :ser żółty (7) 15g,wędlina (3,6,9) 15gsałata 10g,ogórek 30g,pomidor 15g,rzodkiewka 15g,szczypior 5g Deser: banan 80g I danie: zupa rosół z makaronem(1a;3) ,pietruszka ,seler (9) , por ,marchew 250g II danie : nugetsy w płatkach kukurydzianych (1a,3,11) 80g ,ziemniaki opiekane 150g,surówka z kapusty pekińskiej ,szczypioru, papryki czerwonej 80g (7)80g ,kompot z czerwonej porzeczki 200ml | 1.Zboża zawierające gluten : 1a.pszenica 1b.żyto 1c.jęczmień 1d.owies 2.Skorupiaki i produkty pochodne. 3.Jaja i produkty pochodne. 4.Ryby i produkty pochodne. 5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne. 6.Soja i produkty pochodne. 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler i produkty pochodne. 10.Gorczyca i produkty pochodne. 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne. 14.Mięczaki i produkty pochodne. |
Wtorek 14.01.2025r. | Śniadanie: kakao na mleku (7)200ml, , masło(7)5g, pieczywo mieszane(1b,1a,6,11)35 g ,jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (3,7)65g,pomidor 30g I Danie :zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami ,marchewka ,pietruszka ,seler (9),por 250g Deser: kasza manna z truskawkami (1a,7) 120g II Danie: pierogi z ziemniakami i serem (1a,7) 160g,sos jogurtowo-czosnkowy (7), 40g ,mandarynka 80g, kompot z mieszanki owocowej 200ml. | |
Środa 15.01.2025r. | Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (1b,c,7) 200 ml, masło(7)5g, pieczywo mieszane ((1b,1a,6,11)35g,ser żółty (7) 15g,wędlina 15g,pomidor 35g I Danie :zupa jarzynowa z ziemniakami, marchewką, pietruszką ,por ,seler (9)zabielana jogurtem naturalnym i śmietaną (7) 250g Deser :casto murzynek z cukrem pudrem(1a,3,7) 80g II Danie : kasza bulgur i jęczmienna (1a,c,6,8,9,10’11)80g, gulasz z szynki wieprzowej (1a) 100g ,buraczki z cebulką 70g,kompot z wiśni 200ml 80g | |
Czwartek. 16.01.2025r. | Śniadanie :kakao na mleku (7)200 ml, masło (7)5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, serek na słodko na talerzyk (7) 80g,jabłko 80g I danie : zupa fasolowa z ziemniakami ,pietruszką ,seler (9) , por, 250g Deser :gruszka 80g II Danie :kotlet z ryby w sezamie (1a,3,4,11) 80g ,ziemniaki 150g,ogórek kiszony 80g,kompot z owoców leśnych 200ml | |
Piątek 17.01.2025r. | Śniadanie : : kakao na mleku (7)200 g , masło (7) 5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g,sałatka z jajka (3)wędliny (3,6,9),kukurydzy80g,kalarepa 30g I danie :zupa ryżowa z selerem(9) ,marchewką ,pietruszką ,por, 250g Deser: pianka z galaretki i jogurtu naturalnego (7)120g II Danie : kopytka (1a,3)150 g kapusta zasmażana z kiełbasą (3,6,9,10) 90g ,kompot z czarnej porzeczki 200 ml |
- Kompot (200ml) zawiera 8g cukru
- Pieczywo mieszane:
Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże
Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.
Chleb Viktor: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię
lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy
Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna, drożdże,sól, sezam
Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.