Data | Posiłki | Lista składników alergennych |
Poniedziałek 09.09.2024r. | Śniadanie : kawa inka na mleku (1c,d,7)200 ml, masło(7)5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, ser żółty (7)15g, wędlina (3,6,9) 15g, pomidor 30g Deser: banan 100g I danie: zupa krem z brokuła z ziemniakami marchewką ,pietruszką ,selerem (9) ,porą zabielana jogurtem naturalnym i śmietaną (7)250g II danie : spaghetti (1a) 80g,sos pomidorowy z papryką ,łopatką wieprzową, pomidorami ,marchewką ,selerem (9) 100g,kompot z mieszanki owocowej 200ml | 1.Zboża zawierające gluten : 1a.pszenica 1b.żyto 1c.jęczmień 1d.owies 2.Skorupiaki i produkty pochodne. 3.Jaja i produkty pochodne. 4.Ryby i produkty pochodne. 5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne. 6.Soja i produkty pochodne. 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler i produkty pochodne. 10.Gorczyca i produkty pochodne. 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne. 14.Mięczaki i produkty pochodne. |
Wtorek 10.09.2024r. | Śniadanie : kakao na mleku (7) 200 ml, masło(7)5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g,serek na słodko (7) 70g,jabłko 50g I danie zupa rosół z makaronem(1a,3),seler(9) ,marchewka ,pietruszka ,por, 250g Deser: gruszka 100 g II danie: kotlet schabowy (1a,3,11)80 g ,ziemniaki 150g,mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym i śmietaną 80g (7),kompot z czerwonej porzeczki 200ml | |
Środa 11.09.2024r. | Śniadanie : kawa inka na mleku (1a,7)200 ml, masło (7)5g, chleb tostowy(1a,11)30g,ser żółty (7) 15g,wędlina (3,6,9) 15g,keczup (9) 10g,śliwka 50g I danie : zupa barszcz ukraiński z fasolą , marchewką ,pietruszką ,selerem (9) ,porą, zabielany jogurtem naturalnym i śmietaną (7) 250g Deser :soczek owocowy 200 ml II Danie : kopytka (1a,3)160g,kapusta zasmażana z kiełbasą (3,6,9)80g, owoc 80g,kompot z wiśni 200ml | |
Czwartek. 12.09.2024r. | Śniadanie : kakao na mleku (7)200 ml, masło(7)5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g,jajko gotowane 55g (3),pomidory z jogurtemnaturalnym (7) 80g I danie :zupa ryżowa z marchewką ,pietruszką ,selerem (9) , por 250g Deser: budyń malinowy (7) 150g II Danie :kotlet z ryby (1a,3,4,11)60 g, ziemniaki150g ,surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulką 80g,kompot truskawkowy 200ml | |
Piątek 03.05.2024r. | Śniadanie: Kawa inka na mleku (1c,d,7) 200 ml, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, masło (7) 5g,pasta z fileta z kurczaka ,sera żółtego (7),jajka (3) 30g ,pomidor 30g I danie :zupa ogórkowa z ziemniakami z marchewką ,pietruszką ,selerem (9) , por ,zabielana jogurtem naturalnym i śmietaną (7) 250g Deser: ciasto marchewkowe (1a,3,7) 80g II Danie :kotlet z kaszy jęczmiennej i ciecierzycy (1a,c,3,11) 160 g, sos pomidorowy (1a)30g ,warzywa gotowane na parze(marchew, kalafior ,brokuł)100g, kompot z mieszanki owocowej 200 ml |
- Kompot (200ml) zawiera 8g cukru
- Pieczywo mieszane:
Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże
Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.
Chleb Viktor: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię
lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy
Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna, drożdże,sól, sezam
Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.