Data | Posiłki | Lista składników alergennych |
Poniedziałek 21.04.2025r. | DZIEŃ WOLNY | 1.Zboża zawierające gluten : 1a.pszenica 1b.żyto 1c.jęczmień 1d.owies 2.Skorupiaki i produkty pochodne. 3.Jaja i produkty pochodne. 4.Ryby i produkty pochodne. 5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne. 6.Soja i produkty pochodne. 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler i produkty pochodne. 10.Gorczyca i produkty pochodne. 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne. 14.Mięczaki i produkty pochodne. |
Wtorek 22.04.2025r. | Śniadanie : kasza manna na mleku (1a,7)200 ml, masło(7)6g, pieczywo mieszane(1b,1a,6,11)35 g ,ser żółty (7) 15g, ogórek korniszon (10) 30g Deser: budyń (7) 150g I danie: zupa ryżowa z marchewką ,pietruszką ,selerem(9) ,por , 250g II danie :nugetsy w płatkach kukurydzianych (1a,3,11) 80g, ziemniaki opiekane 150g, fasolka szparagowa z bułką tartą (1a,11) 80g,kompot z owoców leśnych 200ml(7) 100g | |
Środa 23.04.2025r. | Śniadanie: owsianka na mleku (1d,7)200 ml, masło (7)5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, ,wędlina (6,7,9)15g,pomidor 30g I Danie : barszcz biały z jajkiem (3)ziemniakami, marchewką ,pietruszką ,selerem ,porą zabielana jogurtem naturalnym (7)150g Deser: jabłko 100g II Danie: kulki serowe (1a,3,7) 150g, sos jogurtowo-truskawkowy (7) 100g,owoc 80g,kompot z mieszanki owocowej 200ml | |
Czwartek. 24.04.2025r. | Śniadanie : : kakao na mleku (7)200 ml, masło(7)6g, pieczywo mieszane(1b,1a,6,11)35 g ,serek na słodko na talerzyk (7) 80g,kalarepa 50g I danie :zupa jarzynowa z marchewką ,pietruszką ,selerem (9) , por ,ziemniaki zabielana śmietaną i jogurtem naturalnym (7)250g Deser: owoc 100g II Danie :gołąbki po poznańsku (1a,3,11)100g, sos pomidorowy (1a,7) 30g,ziemniaki 150g,ogórek kiszony 50g,kompot z czerwonej porzeczki 200ml | |
Piątek 25.04.2025r. | Śniadanie : płatki kukurydziane na mleku (7) 200 ml, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, masło (7) 2g,wędlina drobiowa (6,3,9) 15g,ogórek zielony 30g I danie : zupa wiejska z ziemniakami , marchewką ,pietruszką ,selerem (9) , por, 250g Deser: jogurt owocowy z galaretką i owocami (7) 150g II Danie : spaghetti (1a) 80g,sos pomidorowy z mięsem wieprzowym ,pomidorami ,papryką (1a) 120g,kompot wiśniowy 200ml |
- Kompot (200ml) zawiera 8g cukru
- Pieczywo mieszane:
Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże
Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.
Chleb Viktor: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię
lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy
Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna, drożdże,sól, sezam
Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.