Jadłospis … może ulec zmianie. SMACZNEGO DNIA :)

DataPosiłkiLista składników alergennych
      Poniedziałek 21.04.2025r.  DZIEŃ WOLNY  1.Zboża zawierające gluten : 1a.pszenica 1b.żyto 1c.jęczmień
1d.owies 2.Skorupiaki i produkty pochodne.   3.Jaja i produkty pochodne.   4.Ryby i produkty pochodne.     5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne.   6.Soja i produkty pochodne.   7.Mleko i produkty pochodne   8.Orzechy   9.Seler i produkty pochodne.   10.Gorczyca i produkty pochodne.   11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.   12.Dwutlenek siarki i siarczyny   13.Łubin i produkty pochodne.   14.Mięczaki i produkty pochodne.  
    Wtorek 22.04.2025r.      Śniadanie : kasza manna na mleku (1a,7)200 ml, masło(7)6g, pieczywo mieszane(1b,1a,6,11)35 g ,ser żółty  (7) 15g, ogórek korniszon (10) 30g Deser: budyń (7) 150g I danie: zupa ryżowa  z marchewką ,pietruszką ,selerem(9) ,por , 250g  II danie  :nugetsy w płatkach kukurydzianych  (1a,3,11) 80g, ziemniaki opiekane 150g, fasolka szparagowa z bułką tartą (1a,11) 80g,kompot z owoców leśnych 200ml(7) 100g
    Środa 23.04.2025r.    Śniadanie: owsianka na mleku (1d,7)200 ml, masło (7)5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, ,wędlina (6,7,9)15g,pomidor 30g I Danie : barszcz biały z jajkiem (3)ziemniakami, marchewką ,pietruszką ,selerem ,porą zabielana jogurtem naturalnym  (7)150g Deser: jabłko 100g II Danie: kulki serowe (1a,3,7)  150g, sos jogurtowo-truskawkowy (7) 100g,owoc 80g,kompot z mieszanki owocowej 200ml
      Czwartek. 24.04.2025r.  Śniadanie : : kakao na mleku (7)200 ml, masło(7)6g, pieczywo mieszane(1b,1a,6,11)35 g ,serek na słodko na talerzyk (7) 80g,kalarepa 50g  I  danie :zupa jarzynowa  z marchewką ,pietruszką ,selerem   (9) , por ,ziemniaki zabielana śmietaną i jogurtem naturalnym  (7)250g Deser: owoc 100g II  Danie :gołąbki po poznańsku  (1a,3,11)100g, sos pomidorowy (1a,7) 30g,ziemniaki 150g,ogórek kiszony 50g,kompot z czerwonej porzeczki 200ml
        Piątek 25.04.2025r.  Śniadanie : płatki kukurydziane na mleku (7) 200 ml, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, masło (7) 2g,wędlina drobiowa (6,3,9) 15g,ogórek zielony 30g I  danie : zupa wiejska z ziemniakami ,  marchewką ,pietruszką ,selerem   (9) , por, 250g Deser: jogurt owocowy z galaretką i owocami (7) 150g II  Danie : spaghetti (1a) 80g,sos pomidorowy z mięsem wieprzowym ,pomidorami ,papryką (1a) 120g,kompot wiśniowy 200ml
  1. Kompot (200ml) zawiera 8g cukru
  2. Pieczywo mieszane:

Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże

Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.

Chleb Viktor: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię

lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy

Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna, drożdże,sól, sezam

Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.



Skip to content