Jadłospis … może ulec zmianie. SMACZNEGO DNIA :)

DataPosiłkiLista składników alergennych
      Poniedziałek 13.01.2025r.  Śniadanie : kakao na mleku (7)200 ml, masło(7)5g , pieczywo mieszane(1b,1a,6,11)35 g ,stół szwedzki :ser żółty (7) 15g,wędlina (3,6,9) 15gsałata 10g,ogórek 30g,pomidor 15g,rzodkiewka 15g,szczypior 5g Deser: banan 80g I danie: zupa  rosół z makaronem(1a;3) ,pietruszka ,seler   (9) , por ,marchew  250g II danie : nugetsy w płatkach kukurydzianych (1a,3,11) 80g ,ziemniaki opiekane 150g,surówka z kapusty pekińskiej ,szczypioru, papryki czerwonej 80g (7)80g ,kompot z czerwonej porzeczki 200ml    1.Zboża zawierające gluten : 1a.pszenica 1b.żyto 1c.jęczmień
1d.owies 2.Skorupiaki i produkty pochodne.   3.Jaja i produkty pochodne.   4.Ryby i produkty pochodne.     5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne.   6.Soja i produkty pochodne.   7.Mleko i produkty pochodne   8.Orzechy   9.Seler i produkty pochodne.   10.Gorczyca i produkty pochodne.   11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.   12.Dwutlenek siarki i siarczyny   13.Łubin i produkty pochodne.   14.Mięczaki i produkty pochodne.  
    Wtorek 14.01.2025r.      Śniadanie:  kakao  na mleku (7)200ml, , masło(7)5g, pieczywo mieszane(1b,1a,6,11)35 g ,jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (3,7)65g,pomidor 30g I Danie :zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami ,marchewka ,pietruszka ,seler (9),por 250g Deser: kasza manna z truskawkami (1a,7) 120g II Danie: pierogi z ziemniakami   i serem (1a,7) 160g,sos jogurtowo-czosnkowy  (7), 40g ,mandarynka 80g,  kompot z mieszanki owocowej 200ml.  
    Środa 15.01.2025r.    Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (1b,c,7) 200 ml, masło(7)5g, pieczywo mieszane ((1b,1a,6,11)35g,ser żółty (7) 15g,wędlina 15g,pomidor 35g I Danie :zupa jarzynowa z ziemniakami, marchewką, pietruszką ,por ,seler (9)zabielana jogurtem naturalnym i śmietaną (7) 250g Deser :casto murzynek z cukrem pudrem(1a,3,7) 80g  II Danie : kasza bulgur i jęczmienna (1a,c,6,8,9,10’11)80g, gulasz z szynki wieprzowej  (1a) 100g ,buraczki z cebulką 70g,kompot z wiśni 200ml 80g  
      Czwartek. 16.01.2025r.  Śniadanie :kakao na mleku (7)200 ml, masło (7)5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, serek na słodko na talerzyk (7) 80g,jabłko 80g I  danie : zupa  fasolowa  z ziemniakami ,pietruszką ,seler   (9) , por, 250g Deser :gruszka 80g II  Danie :kotlet z ryby w sezamie (1a,3,4,11) 80g  ,ziemniaki 150g,ogórek kiszony 80g,kompot z owoców leśnych 200ml
        Piątek 17.01.2025r.  Śniadanie : : kakao  na mleku (7)200 g , masło (7) 5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g,sałatka z jajka (3)wędliny (3,6,9),kukurydzy80g,kalarepa 30g  I  danie :zupa  ryżowa z selerem(9) ,marchewką ,pietruszką   ,por, 250g Deser: pianka z galaretki i jogurtu naturalnego (7)120g II  Danie : kopytka (1a,3)150 g kapusta zasmażana z kiełbasą (3,6,9,10) 90g ,kompot z czarnej porzeczki 200 ml  
  1. Kompot (200ml) zawiera 8g cukru
  2. Pieczywo mieszane:

Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże

Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.

Chleb Viktor: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię

lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy

Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna, drożdże,sól, sezam

Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.



Skip to content