Jadłospis

 

Data Posiłki Lista składników alergennych
 

Poniedziałek

23.09.2019 r.

Śniadanie :płatki ryżowena mleku(7)200g,masło (7) 4g ,pieczywo mieszane (1,6,11),40 g, powidła śliwkowe 15g,kalarepa 45 g

II Śniadanie :jogurt owocowy(7) 150g

I danie :zupa pomidorowa na mięsie drobiowym z makaronem zabielana (1,3,7,9)150g , pieczywo mieszane (1,6,11)15 g ,masło(7) 2g

II danie :kotlet schabowy (1,3) 70g, ziemniaki 130g,mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym i śmietaną (7) 70g, kompot owocowy(200 g

1.Zboża zawierające gluten

1a. żyto

1b. jęczmień

1c. owies

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

 

 

4.Ryby i produkty pochodne.

 

 

5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne.

 

6.Soja i produkty pochodne.

 

7.Mleko i produkty pochodne

 

8.Orzechy

 

9.Seler i produkty pochodne.

 

10.Gorczyca i produkty pochodne.

 

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

 

12.Dwutlenek siarki i siarczyny

 

13.Łubin i produkty pochodne.

 

14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

Wtorek

24.09.2019 r.

 

 

 

 

Śniadanie:  kawa mleczna(1,7) 200g, pieczywo mieszane(1,6,11)35g,masło(7), sałatka z jaj ,szynki ,kukurydzy  90g,jogurt naturalny (7)marchew do chrupania 40g
II Śniadanie :sałatka owocowa z kefirem naturalnym(7) 130 g

I danie: zupa  krupnik(9)140g, pieczywo   mieszane(1,6,11),20g, masło(7)  2g

II danie:pierogi ruskie (1,3,7) 185 g , sos czosnkowo-jogurtowo-ogórkowy(7) 50g kompot owocowy 200g

Środa.

25.09.2019 r.

 

 

 

 

Śniadanie:kakao  na mleku(7)200g, masło(7)2g, pieczywo mieszane(1,6,11)35 g , ser żółty (7) 25g,sałata 15g jajko(3) 60g,rzodkiewka 15 g ,pomidor 15g
II Śniadanie :banan 120g

I  danie: zupa z fasolki szparagowej na mięsie drobiowym zabielana(9,7)

150g ,natka pietruszki 10g, pieczywo mieszane (1,6,11),20g,masło(7)2g

II  Danie: risotto z kurczakiem 200g(marchewka,papryka,cebula, kompot owocowy 200 g.

Czwartek

26.09.2019 r.

Śniadanie :kakao  na mleku (7) 200g,pasta z makreli z twarogiem przecierem pomidorowym(4,7) 40g ,pieczywo mieszane(1,6,11)35g,,masło(7)2g, ogórek kiszony45g
II Śniadanie: owoc 100g

I  danie : zupa barszcz ukraiński na mięsie wieprzowym z fasolą zabielany (7,9) 140g,pieczywo mieszane(1,6,11),20g ,masło(7)2 g

II danie :  racuchy z jabłkiem (1,3,7) 140g ,serek na słodko (7)65g,kompot owocowy 200 g

Piątek

27.09.2019 r.

Śniadanie : kawa  na mleku(1,7) 200g pieczywo mieszane (1,6,11)35g,,masło(7),polędwica sopocka 30g,pomidor20r,ogórek 15g,sałata 15 g
II Śniadanie: kefir z bananem  i jabłkiem (7) 150g –własny wyrób
I  danie: zupa ryżowa namięsie drobiowym (9) 150g,natka pietruszki 2g, pieczywo mieszane (1,6,11)20 g, masło(7) 2g

II  Danie:  ziemniaki 130g,strogonow (mięso wieprzowe,papryka czerwona,

 

Pieczywo mieszane:
Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże

Chleb graham: mąka pszenna graham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.

Chleb cesarski: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię

lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy

Bułka wrocławska: woda, cukier, margaryna, drożdże, sól