Jadłospis … może ulec zmianie. SMACZNEGO DNIA :)

Przedszkole Publiczne nr 5 w Głogowie

Jadłospis od 30-01-2023 do 10-02-2023

  L. p.   ŚNIADANIE ZUPA     II DANIE
1. 30-01-2023 Poniedziałek Kawa inka na mleku 200 ml (1d,7), masło 8g (7),pieczywo mieszane 40g(1a,b,6,11)jajecznica na maśle100g (3,7),pomidor 30g,szczypiorek 10g Zupa kalafiorowa  250g 
(7,9)
jogurt owocowy (7) 130 g
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem  300 g (1a,b,7,) Banan     100 g
Kompot owocowy 200 ml
31-01-2023 Wtorek Kakao na mleku  200 ml(7), pieczywo mieszane 40g (1ab,c,6,11),masło 8g (7),wędlina drobiowa 30g(3,6,9,10),ogórek15g,sałata10g Zupa Pomidorowa z makaronem 250g (7,9,3) Banan 100g Kotlet mielony  80 g (1a,1b,3, 7) Ziemniaki purée 150 g (7) Mizeria   80 g (7) Mus owocowy 100 g
Woda z pomarańcza 200 g
01-02-2023
Środa
Kakao na mleku  200 ml(7), pieczywo mieszane 40g (1ab,c,6,11),masło 8g (7),serek biały 32g(3,6,9,10),ogórek15g,kiełki 5 g, szczypiorek 5 g   Zupa gulaszowa z wieprzowina 250 g (1a,1b,7, 9) Jabłko 100g Pierogi leniwe  230 g (1a,1b,3, 7) Marchew kąski 80g
Mandarynka  100 g
Kompot z truskawek  200 ml.
02-02-2023
Czwartek
 
  Kakao na mleku 200ml (7) ,pieczywo mieszane 40g (1ab,c,6,11),masło 8g (7)pasta z fileta z kurczaka ,sera żółtego ,jajka z majonezem 40g(3,7,10),pomidor 30g     Zupa krem z DYNI  z grzankami 250 g (1a,1b,7, 9) 100g,chrupek kukurydziany 50g

Gulasz z indyka 130 g (1a,b,3,7,9)
Kasza gryczana 80g
Sur Ogórek kiszony z pomidorem 80 g (10)
Kompot owocowy  250 ml./ kisiel
03-02-2023
Piątek
 
  Płatki kukurydziane na mleku (7)200g, masło 8g(7) ,pieczywo mieszane 40g(1a,b,6,11),ser żółty(7) 20g,papryka czerwona, 20g,ogórek 20g,   Zupa z fasolki szparagowej 250 g (7,9),. Mandarynka 100g Paluszki rybne 80g  (4,3,1a)
Ziemniaki purée 150 g (7)
Surówka z kapusty kiszonej 80g Kompot z wiśni 200ml
06-02-2023 Poniedziałek     Kasza manna na mleku 200 g (1a,7),masło 8g(7) Rogalik 45g (1a,3,11)z dżemem 10g i miodem 10g,ogórek zielony 30 g Zupa grochowa z kiełbasa   250g
(1a, 9,) Budyń z owocami (7)100g
Placki jogurtowe z musem truskawkowym  250 g (7,3,1a,) Soczek jabłkowy 200g) Woda  250 g
07-02-2023
Wtorek
 
  Kakao na mleku 200 ml (7),chleb tostowy zapiekany (1a,3,11)50g,masło 8g (7),wędlina 15g(3,6,9),ser żółty 25g (7),ketchup 10g,cząstki jabłka 80g   Rosół mieszany 110 g ( 9)  Makaron 40 g (3,1a) Gruszka 100g
 
Nugetsy 80 g (7,3,1a,)
Ziemniaki purée 150 g (7) Sos czosnkowy  53g(7,3)
Sałata wiosenna z sosem winegret 80 g(10) Cytrynada 250 g
08-02-2023
Środa
 
  Kakao na mleku 200ml (7),HOT-DOG 50g,(1a,11), masło 8g (7),parówka 50g (6,7,9,11),ketchup 35g,marchew do chrupania 30 g     Zupa Jarzynowa  250 g  (,7,9) Jogurt naturalnyz galaretką(7)100g Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym 140 g (1a,7,) Kasza jęczmienna 80 g (1c) Surówka z kapusty białej 80g(3,7) Budyń  (7) Woda  200ml
09-02-2023 Czwartek Płatki owsiane na mleku 200 ml (1d,7), masło 8g (7),pieczywo mieszane 40g(1a,b,6,11),twarożek zeszczypiorkiem, rzodkiewką (7) 55g,pomidor 30g    

Zupa barszcz zabielany 250 g  (7,9) Kisiel z jabłkiem 120g
Udko kurczaka z pieca 150 g Ziemniaki purée 250 g (7)
Marchew oprószana 80g  ( 1a,7) Kompot owocowy 200 ml
10-02-2023
 Piątek
Kawa inka na mleku 200 ml (1d,7), masło 8g (7),pieczywo mieszane 40g(1a,b,6,11)jajko w sosie tatarskim z  jogurtem naturalnym i majonezem100g (3,7,10)ogórek kiszony 30g,   Zupa z czerwonej soczewicy  250 g(7,9)
kefir z bananem i truskawkami (7)120g  
Ryba z pieca w ziołach 100 g (4) Ziemniaki puree 220 g (7) Sur: z kapusty kiszonej i buraczków80 g Kompot owocowy 200 ml

*Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, obowiązującym w Polsce od 13 grudnia 2014r.
1.Jadłospis może ulec zmianie.

Szkoła Podstawowa nr 9 im. Polskich Odkrywców

*Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)

Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie

przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,

obowiązującym w Polsce od 13 grudnia 2014r.

*Alergeny :

 1. Zboża zawierające gluten:

1a-pszenica,

1b-żyto,

1c-jęczmień,

1d-owies,

2. Skorupiaki i produkty pochodne,

3.  Jaja i produkty pochodne,

4.  Ryby i produkty pochodne,

5.  Orzeszki ziemne (arachidowe),

6.  Soja i produkty pochodne,

7.  Mleko i produkty pochodne,

 8.  Orzechy,

9.  Seler i produkty pochodne,

10. Gorczyca i produkty pochodne,

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,

12. Dwutlenek siarki,

13. Łubin,

14. Mięczaki.

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą wystąpić :

soja, gluten, seler.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy :

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano,

bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka,

pieprz ziołowy, kolendra, cukier waniliowy, cynamon.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one

zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka, soi, jaj, selera i gorczycy.

  1. Kompot (200ml) zawiera 8g cukru
  2. Pieczywo mieszane:

Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże

Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.

Chleb cesarski: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię

lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy

Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna, drożdże,sól, sezam

Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.

Skip to content