Jadłospis … może ulec zmianie. SMACZNEGO DNIA :

 Data Posiłki Lista składników alergennych
      Poniedziałek 25.01.2021r.   Śniadanie :kakao  na mleku (7) 200g,masło (7) 8g ,pieczywo mieszane(1a,1b,6,11)  sałatka z kukurydzy ,jajka (7) 55 g, kiełbasy szynkowej z jogurtem naturalnym(1,6,7,9,10) 120g ,jabłko  I danie: zupa Solferino na wywarze warzywnym z fasolą i suszonymi pomidorami (9) Deser: kasza manna z truskawkami (1a,7) 200g II danie : placki ziemniaczane (1a,3) 220g,jogurt naturalny 75g,owoc 80g ,kompot owocowy 200g 1.Zboża zawierające gluten : 1a.pszenica 1b.żyto 1c.jęczmień
1d.owies 2.Skorupiaki i produkty pochodne.   3.Jaja i produkty pochodne.   4.Ryby i produkty pochodne.     5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne.   6.Soja i produkty pochodne.   7.Mleko i produkty pochodne   8.Orzechy   9.Seler i produkty pochodne.   10.Gorczyca i produkty pochodne.   11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.   12.Dwutlenek siarki i siarczyny   13.Łubin i produkty pochodne.   14.Mięczaki i produkty pochodne.  
    Wtorek 26.01.2021r.         Śniadanie :płatki ryżowe   na  mleku (7) 200g, ,pieczywo mieszane(1a,1b,6,11)  ,ser żółty (7) 30g ,pomidor,ogórek I danie: zupa ryżowa na wywarze warzywnym(9) Deser: herbata malinowa 200g,ciasto Izaura z serem białym (1a,3,7) 100g II Danie :bitki schabowe w sosie własnym ,ziemniaki 150 g ,surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, szczypiorkiem ,papryką ,marchewką 80g,kompot owocowy 200g
    Środa 27.01.2021r.         Śniadanie: kakao na mleku   (7)200 g, masło(7)2g,  pieczywo mieszane (1b,1a,6,11)35 g , stół szwedzki :ser żółty (7), kiełbasa żywiecka pdsuszana(1,7,9,10)30g,sałata,pomidor,szczypiorek,ogórek,kiełki I  danie :zupa z czerwonej soczewicy na żeberkach (9) 150g Deser:wafle  ryżowe ,słonecznik prażony, migdały, soczek Kubuś  II Danie: kluchy na parze (1a,3) 200g,sos jogurtowo-truskawkowy (7) 100g, kompot owocowy 200g  
      Czwartek 28.01.2021r.   Śniadanie: kawa inka  na  mleku (1b,c,7)200 g, masło(7)2g, pieczywo mieszane (1b,1a,6,11)35 g, I  danie :zupa  ogórkowa zabielana z ziemniakami (7,9) Deser  :kefir z bananem ,malinami (7) 150 g II Danie: zrazik w sosie (1a) 90g,kasza jęczmienna (1c),kasza gryczana(1,6) ,buraczki z cebulką ,kompot owocowy 200 g  
        Piątek 29.01.2021r.     Śniadanie : płatki kukurydziane  na mleku(5,7),masło(7), pieczywo mieszane(1b,1a,6,11)35 g, ser biały (7)30g,szczypiorek,pomidor  I  danie: zupa  wiejska z kluskami  lanymi (1a,3,9) 150g Deser: galaretka agrestowa z jogurtem naturalnym truskawkami (7) 150g II  Danie: : paluszki rybne (1a,3,4) 70g ,ziemniaki ,150g,surówka z kapusty kiszonej  80g,kompot owocowy 200 g

Pieczywo mieszane:

Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże

Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.

Chleb cesarski: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię

lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy

Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna,drożdże,sól, sezam

Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.

Skip to content