Jadłospis … może ulec zmianie. SMACZNEGO DNIA :)

Data Posiłki Lista składników alergennych
  Poniedziałek 28.09.2020 r. Śniadanie :kawa inka  na mleku (1d,7) 200g,masło (7) 8g ,pieczywo mieszane(1a,1b,6,11) ,szynka nie ze wsi 30 g,pomidor 30g,ogórek 30 g,sałata 15 g I danie: zupa solferino z fasolą na wywarze warzywnym (9) Deser: sałatka owocowa 100g,jogurt naturalny (7) 80g II danie : placki ziemniaczane  (1a,3), śmietana(7) ,jogurt naturalny(7),gruszka , ,kompot owocowy 200 g 1.Zboża zawierające gluten : 1a.pszenica 1b.żyto 1c.jęczmień
1d.owies 2.Skorupiaki i produkty pochodne.   3.Jaja i produkty pochodne.   4.Ryby i produkty pochodne.     5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne.   6.Soja i produkty pochodne.   7.Mleko i produkty pochodne   8.Orzechy   9.Seler i produkty pochodne.   10.Gorczyca i produkty pochodne.   11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.   12.Dwutlenek siarki i siarczyny   13.Łubin i produkty pochodne.   14.Mięczaki i produkty pochodne.  
Wtorek 29.09.2020 r.         Śniadanie :płatki ryżowe na mleku (7) 200g, pieczywo mieszane(1a,1b,6,11),ser żółty (7), 20 g, dżem, pomidor koktajlowy  30g I danie: zupa  barszcz czerwony  na  wywarze warzywnym zabielany (7,9)150g, Deser: ciasto czekoladowe z serem białym (1a,3,7) 100g II Danie : makaron świderki  (1a,3) 75 g,sos meksykański z filetem z kurczaka, papryką czerwoną ,korniszonami (10)g kompot owocowy 200g
Środa.   30.09.2020 r.       Śniadanie: kakao  na mleku   (7)200 g, masło(7)2g, pieczywo mieszane (1b,1a,6,11)35 g , pasta z makreli ,sera  białego  z koncentratem (4,7) 60g, ogórek kiszony 30g I  Danie :zupa  jarzynowa   na  wywarze warzywnym zabielana(7,9)150g Deser:   gruszka  150g,chrupki kukurydziane 30g(5,6,7)
II Danie: kotlet ziemniaczano-jarzynowy (1a,3,9,11)150g,sos pomidorowy(1a),surówka z białej kapusty z koperkiem ,majonezem (3,10)
Czwartek 01.10.2020 r.   Śniadanie: kakao  na  mleku (7)200 g, masło(7)2g, pieczywo mieszane (1b,1a,6,11)35 g , ser żółty (7),sałata pomidor 30g I  danie :zupa wiejska  na wywarze warzywnym (9) 150 g Deser :banan 100g ,prażony słonecznik i pestki dyni II Danie: gulasz wieprzowy z szynki (1a) 90 g ,kasza jęczmienna (1c)g ,buraczki z cebulką 80 g, kompot owocowy 200 g
Piątek 02.10.2020 r.   Śniadanie : kakao  na mleku   (7)200 g, masło(7)2g, pieczywo mieszane (1b,1a,6,11)35 g ,pasta z indyka , sera żółtego ,jajka (3,7)90g, pomidor 35 g   I  danie: zupa rosół z makaronem na mięsie drobiowym (1a,3,9) 150g
Deser: soczek jabłkowy , chrupki kukurydziane 30g(5,6,7) II  Danie: : leczo z papryką ,cebulą ,kabaczkiem ,pomidorami ,kiełbasą śląską(6,7,10) 120 g ,ziemniaki 140g,kompot owocowy 200 g  

Pieczywo mieszane:

Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże

Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.

Chleb cesarski: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię

lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy

Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna,drożdże,sól, sezam

Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.

Pieczywo mieszane:

Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże

Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.

Chleb cesarski: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię

lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy

Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna,drożdże,sól, sezam

Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.

Pieczywo mieszane:

Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże

Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.

Chleb cesarski: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię

lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy

Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna,drożdże,sól, sezam

Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.

Skip to content