Jadłospis

 

Data Posiłki Lista składników alergennych
 

Poniedziałek

20.05.2019 r.

Śniadanie :płatki ryżowe na mleku(7),200g,masło (7) 4g , ser żółty 25g, pieczywo mieszane (1,11),35g, pomidor 30g

II śniadanie: chrupek kukurydziany (1)

I danie:zupa krupnik(9)140g  pieczywo mieszane (1,11)15 g ,masło(7) 2g

II danie: kotlet mielony (1,3)65 g ,ziemniaki150g,mizeria z ogórków(7) 65g,kompot owocowy 200g

1.Zboża zawierające gluten

 

 

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

 

 

3.Jaja i produkty pochodne.

 

 

4.Ryby i produkty pochodne.

 

 

5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne.

 

6.Soja i produkty pochodne.

 

7.Mleko i produkty pochodne

 

8.Orzechy

 

9.Seler i produkty pochodne.

 

10.Gorczyca i produkty pochodne.

 

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

 

12.Dwutlenek siarki i siarczyny

 

13.Łubin i produkty pochodne.

 

14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

Wtorek

21.05.2019 r.

 

 

 

 

Śniadanie :kakao na mleku (7)200g, pieczywo mieszane(1,11)35g,masło(7)2g ,polędwica sopocka 30g,sałata,pomidor,ogórek

 II Śniadane:owoc  80g

I danie: zupa barszcz czerwony z natką pietruszki(9,7 )140g, pieczywo   mieszane(1,11),20g, masło(7)  2g

II danie: pierogi ruskie(1,3,7) 170 g ,sos tzatziki z ogórkiem (1,7,10),60 g ,kompot owocowy 200g

Środa.

22.05.2019 r.

 

 

 

 

Śniadanie:  kawa na mleku(7)200g, masło(7)2g, pieczywo mieszane(1,11)35 g, jajecznica na parze ze szczypiorkiem (3)70g,kalarepa 35g

II Śniadanie: jogurt owocowy(7) 150g

I  danie

Zupa ogórkowa( 7,9,)150g ,natka pietruszki ,10g,pieczywo mieszane (1,11),20g,masło(7)2g

II  Danie : pulpet drobiowy w sosie curry (1,3) ryż paraboliczny 120g,papryka czerwona 60g, kompot owocowy 200g

Czwartek

23.05.2019 r..

Śniadanie :kakao na mleku (7,1,3) 220g,pieczywo mieszane (1,11)35g,,masło(7)2g,pasta z indyka z żółtym serem,jajkiem i majonezem ((3,7,10) , ogórek kiszony 45 g

 II śniadanie:soczek Kubuś 200g

I  danie : zupa z zielonego groszku z natką pietruszki(7,9)160g,pieczywo mieszane(1,11),35g,masło(7) 2g

II danie :  kotlet ziemniaczany z marchewką i serem mozzarella (1,3,7),140g ,fasolka a sosie śmietanowo-czosnkowym(7), 60g,kompot owocowy 200g

Piątek

24.05.2019 r.

Śniadanie :herbata owocowa 200g, masło(7)2g, pieczywo mieszane(1,11) 20g ,serek waniliowy ,ogórek zielony

 II śniadanie :budyń (7) 150g

 I  danie:zupa lane kluski na rosole(1,3,9)150g

,natka pietruszki 10g,pieczywo mieszane (1,11)15 g,masło(7)2g

II  Danie:kotlet schabowy (1,3),ziemniaki ,surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą,marchewką ,papryką czerwoną ,majonezem(3,10) 70g , kompot owocowy 200g

Jadłospis może ulec zmianie