Data | Posiłki | Lista składników alergennych |
Poniedziałek 18.03.2024r. | Śniadanie : płatki kukurydziane na mleku (7)200 ml, masło(7)5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, twarożek(7)30g, pomidor 30g Deser: owoc100g I danie: zupa cebulowa z ziemniakami, marchewką ,pietruszką ,selerem (9) ,porą 250g II danie : makaron (1a,3) 80g ,ze szpinakiem, cebulką , filetem z kurczaka ,serem żółty (7)110g ,kompot z czerwonej porzeczki 200ml |
1.Zboża zawierające gluten :
1a.pszenica
1b.żyto
1c.jęczmień 1d.owies 2.Skorupiaki i produkty pochodne. 3.Jaja i produkty pochodne. 4.Ryby i produkty pochodne. 5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne. 6.Soja i produkty pochodne. 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler i produkty pochodne. 10.Gorczyca i produkty pochodne. 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne. 14.Mięczaki i produkty pochodne. |
Wtorek 19.03.2024r. | Śniadanie : : kakao na mleku (7) 200 ml, bułka kajzerka (1a,11)90g,ser żółty (7) 15g,wędlina (3,6,9) 15g,keczup (9)10g,ogórek 30g I danie : zupa pomidorowa z makaronem (1a,3), marchewką ,pietruszką ,selerem (9) ,porą, zabielana jogurtem naturalnym i śmietaną (7) 250g Deser: ciasto z jogurtem naturalnym i jabłkiem 60g(1a,3,7) II danie: kotlet schabowy z fileta z kurczaka (1a,3,11)85g,ziemniaki 150g,surówka z marchewki z groszkiem (1a,7) 70g,woda z pomarańczą i cytryną 200ml | |
Środa 20.03.2024r. | Śniadanie: kasza manna na mleku (1a,7)200 ml, masło(7)5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g,kurczak gotowany 20g,pomidor,kiełki z rzodkiewki 10g I Danie : zupa krem z selera(9)z marchewką ,pietruszką ,por ,ziemniaki zabielana śmietaną i jogurtem naturalnym(7)250g ,grzanki (1a,11) 15g,prażone pestki dyni 10g Deser: jogurt grecki (7)z galaretką i malinami 150g II Danie: spaghetti (1a) 80g,sos pomidorowy z papryką ,łopatką wieprzową, pomidorami ,marchewką ,selerem (9) 100g,kompot z mieszanki owocowej 200ml | |
Czwartek. 21.03.2024r. | Śniadanie : płatki ryżowe na mleku (7)200 ml, masło(7)5g,bułka trójka (1a,3,7,11) 60g ,dżem 10g,miód 10g,gruszka 50g I danie :zupa krupnik (1c)z marchewką ,pietruszką ,selerem (9) , por ,ziemniaki 250g Deser: budyń (7) 100ml ,orzechy (8)10g II Danie :zrazik wieprzowy w sosie własnym (1a,3,11)100g, kluskiśląskie (1a,3) 120g,surówka z modrej kapusty ,rodzynkami ,ananasem i majonezem (3,10)80g, kompot wiśniowy 200ml | |
Piątek 22.03.2024r. | Śniadanie : kakao na mleku (7) 200 ml, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, masło (7) 2g,polędwica sopocka (3,6,9)15g,ser żółty (7)15g,papryka czerwona 30g,kiełki z rzodkiewki 5g I danie : zupa barszcz biały z jajkiem(1a,3,6,10),marchewką ,pietruszką ,selerem (9) , por, zabielana jogurtem naturalnym i śmietaną (7)250g Deser: kisiel z jabłkiem 130g II Danie :pulpet rybny w warzywach (1a,3,4,9,11)120g,ziemniaki 150g,ogórek korniszon (10) 30g,kompot z czarnej porzeczki 200ml |
- Kompot (200ml) zawiera 8g cukru
- Pieczywo mieszane:
Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże
Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.
Chleb Viktor: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię
lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy
Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna, drożdże,sól, sezam
Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.