Jadłospis … może ulec zmianie. SMACZNEGO DNIA :

Data Posiłki Lista składników alergennych
      Poniedziałek 22.03.2021r.   Śniadanie kawa inka na mleku (1b,c,7) 200g,masło (7) 8g ,pieczywo mieszane(1a,1b,6,11), jajko gotowane (3),pomidory ze śmietaną i jogurtem (7) I danie: zupa krupnik na wywarze warzywnym z ziemniakami(1c,9) Deser: banan 100g ,talarki (1a,6,7) II danie : łazanki z kapustą z kiełbasą śląską (1a,3,6,7,9,10) ,jabłko 60g,kompot owocowy 200g   1.Zboża zawierające gluten : 1a.pszenica 1b.żyto 1c.jęczmień
1d.owies   2.Skorupiaki i produkty pochodne.   3.Jaja i produkty pochodne.   4.Ryby i produkty pochodne.   5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne.   6.Soja i produkty pochodne.   7.Mleko i produkty pochodne   8.Orzechy   9.Seler i produkty pochodne.   10.Gorczyca i produkty pochodne.   11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.   12.Dwutlenek siarki i siarczyny   13.Łubin i produkty pochodne.   14.Mięczaki i produkty pochodne.  
    Wtorek 23.03.2021r.     Śniadanie :  kasza manna na mleku(1a,7) 200g, pieczywo mieszane(1a,1b,6,11)35g,masło(7), dżem, miód ,talarki jabłka I danie: zupa krem z selera (7,9),grzanki (1a,11) Deser :pianka z jogurtu naturalnego z galaretką (7) II Danie : gołąbki po poznańsku z ryżem  (1a,3,11) 80g, ziemniaki 150g ,sos pomidorowy (1a) ,ogórek kiszony 35 g ,kompot owocowy 200 g
    Środa 24.03.2021r. Śniadanie :kakao na mleku (7) 200g, ,masło (7) 3 g ,pasta z dorsza z serem żółtym ,jajkiem (3,4,7) 120g ,pomidor   I danie: zupa barszcz czerwony ziemniakami na wywarze warzywnym zabielany(7,9)150g, Deser: krążki ryżowe ,jabłko II Danie : pierogi ruskie (1a,7) ,sos tzatziki z ogórkiem zielonym i jogurtem naturalnym(7), kompot owocowy 200g
    Czwartek 25.03.2021r.   Śniadanie: płatki kulki czekoladowe na mleku (1a,c,7)200 g, masło(7)2g, pieczywo mieszane (1b,1a,6,11)35 g ,ser żółty (7),pomidor, sałata  I  danie : zupa rosół z makaronem (1a,9) 150g Deser: owoc 100g II Danie:  kotlet schabowy (1a,3,11) 80g,ziemniaki 150 g ,surówka z białej kapusty z koperkiem i ogórkiem kiszonym 85 g, kompot owocowy 200g
        Piątek 26.03.2021r.   Śniadanie: kawa inka na mleku   (1b,c,7)200 g, masło(7)2g, pieczywo mieszane (1b,1a,6,11)35 g ,jajko w sosie tatarskim z jogurtem naturalnym  (3,7) 80 g ,ogórek kiszony 30g  I  danie :  zupa solferino   z ziemniakami  i kluskami lanymi(1a,3,9)150g,natka pietruszki Deser: budyń z musem owocowym (7) 150g II Danie: placki ziemniaczane (1a,3) 250 g ,jogurt naturalny i śmietana(7) 35g,owoc ,kompot owocowy 200g

Pieczywo mieszane:

Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże

Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.

Chleb cesarski: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię

lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy

Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna,drożdże,sól, sezam

Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.

Skip to content