Jadłospis … może ulec zmianie

Data Posiłki Lista składników alergennych

Poniedziałek

09.03..2020 r.

Śniadanie :herbata owocowa 200g,masło (7) 4g ,pieczywo mieszane(1a,1b,6,11) serek na talerzyk (7) 100 g, marchew do chrupania 50g

II Śniadanie : jogurt owocowy(7)150g

I danie: zupa z zielonego groszku na wywarze warzywnym  zabielana z ziemniakami (7,9)150g ,pieczywo mieszane (1a, 1b,6,11)15 g ,masło(7) 2g

II danie : spaghetti i(1a,3) mięso wieprzowe ,papryka, pomidory ,koncentrat pomidorowy220 g , sałata ze słonecznikiem 50 g, kompot owocowy  200 g

1.Zboża zawierające gluten :

1a.pszenica

1b.żyto

1c.jęczmień
1d.owies

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

Wtorek

10.03.2020 r.

Śniadanie :kakao  na mleku (7) 200g, pieczywo mieszane(1a,1b,6,11)35g,masło(7),jajecznica(3) na maśle (7) ze szczypiorkiem 30g ,pomidor 25 g

II Śniadanie ;kiwi 100g

I danie: zupa barszcz czerwony na wywarze warzywnym z ziemniakami zabielany(7,9)150g,pieczywo mieszane (1a,1b,1a,6,11)20g,masło (7) 2g

II Danie :kuleczki serowe (1a,3,7) 200g ,sos truskawkowo-jogurtowy (7)35 g,kompot owocowy 200g

Środa.

11.03.2020 r.

 

Śniadanie: kulki czekoladowe na mleku (1a,1c,7), masło(7)2g, pieczywo mieszane (1b,1a,6,11)35 g ,rogal  (1a,3,11)70 g,miód 20g,kalarepa 50g

 II Śniadanie : budyń waniliowy z sokiem owocowym(7) 200g

I  danie :zupa z fasoli szparagowej na wywarze warzywnym zabielana (7,9)150g,natka pietruszki ,10g,pieczywo mieszane (1a,1b,6,11),20g,masło(7)2g

II  Danie: pulpet drobiowy w sosie curry(1a,3), ryż paraboliczny 150g, papryka czerwona  ,kompot owocowy 200g

Czwartek

12.03.2020 r.

Śniadanie: kawa inka na mleku (1b,1c,7) 200g,masło (7) 4g ,pieczywo mieszane(1a,1b,6,11), ,kiełbasa żywiecka(1,6,10)35 g ,sałata 25 g, pomidor, 25 g , ogórek 25g

II Śniadanie: sałatka owocowa z kefirem (7)150g

I  danie: zupa barszcz biały z jajkiem na wywarze warzywnym(1a,3,7,9,6,10), natka pietruszki ,ziemniaki 140g,pieczywo mieszane(1b,1a,6,11),20g ,masło(7)2 g

II danie :placki ziemniaczane  (1a,3) 160g,jogurt naturalny(7) i śmietana (7)35 g,kompot owocowy 200g ,jabłko 100g

Piątek

13.03.2020 r.

Śniadanie : zacierka  na mleku(1a,3,7) 200g, pieczywo mieszane (1a,1b,6,11)35g,masło(7),ser żółty (7) 30g, sałata 30 g, ,rzodkiewka 30g

 II Śniadanie : banan  150g

I  danie: zupa krupnik na wywarze warzywnym (1 c,9) 150g,natka pietruszki 2g, pieczywo mieszane(1a,1b,6,11) 20g,masło (7) 2g

II  Danie: : ryba w warzywach(1a,3,4,11) 100g,ziemniaki 150g, ogórek kiszony30g ,kompot owocowy 200 g

Pieczywo mieszane:

Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże

Chleb graham: mąka pszenna graham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.

Chleb cesarski: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię

lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy

Bułka wrocławska , kajzerka, hot-dog, bułka tarta:mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna, drożdże, sól,sezam

Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja,drożdże,sól,sezam