Data | Posiłki | Lista składników alergennych |
Poniedziałek 25.09.2023r. | Śniadanie : płatki kukurydziane na mleku (7)200ml, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, masło(7) 6g,pasta z twarożku z awokado(7) 30g,ogórek30g,rzodkiewka 20g, Deser: chrusty(1a,3,7) 50g I danie: zupa wiejska z marchewką ,pietruszką ,selerem(9) ,por ,ziemniaki 150g II danie :ziemniaki 150g ,kotlet mielony 70g (1a,3,11),mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym i śmietaną (7)85g,kompot truskawkowy 200ml |
1.Zboża zawierające gluten :
1a.pszenica
1b.żyto
1c.jęczmień 1d.owies 2.Skorupiaki i produkty pochodne. 3.Jaja i produkty pochodne. 4.Ryby i produkty pochodne. 5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne. 6.Soja i produkty pochodne. 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler i produkty pochodne. 10.Gorczyca i produkty pochodne. 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne. 14.Mięczaki i produkty pochodne. |
Wtorek 26.06.2023r. | Śniadanie : kakao na mleku (7)200 ml, masło(7)6g, pieczywo mieszane(1b,1a,6,11)35 g ,masło (7) 5g,stół szwedzki :ser żółty (7) 15g,wędlina (3,6,9 )15g,rzodkiewka 10g,pomidor 15g,ogórek 15g,sałata 10g,szczypior 5g I danie :zupa barszcz biały z jajkiem (3), marchewką ,pietruszką ,selerem (9) ,ziemniakami, zabielany jogurtem naturalnym (7) 150g, Deser: banan 100g II danie : pizza (1a,3,7)z wędliną (3,6,9),serem żółtym(7) ,pomidorami 230g,kompot wiśniowy 200ml | |
Środa 27.09.2023r. | Śniadanie: płatki ryżowe na mleku (7)200 ml, masło (7)5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, ser żółty (7),sałatą15g ,pomidorem 30g I Danie :zupa ogórkowa z ziemniakami, marchewką ,pietruszką ,selerem ,porą zabielana jogurtem naturalny (7)150g Deser: jabłko 100g II Danie: gołąbki staropolskie (mięso wieprzowe, ryż,kapusta biała)100g,ziemniaki 150g,sos pomidorowy (1a)50g kompot z mieszanki owocowej 200ml. | |
Czwartek. 28.09.2023r. | Śniadanie :kakao na mleku (7)200 ml, masło(7)5g, pieczywo mieszane (1a,b,6,11)35g, szynka z pieca(3,6,9)15g,sałata15g ,pomidor 30g I danie :zupa z pulpecikami drobiowymi (1a,3,11), marchewką ,pietruszką ,selerem (9) , por ,ziemniaki 150g Deser: gruszka100g II Danie :racuchy z jabłkiem (1a,3,7) 100g , twarożek (7)50g kompot porzeczkowy 200ml | |
Piątek 29.09.2023r. | Śniadanie : owsianka na mleku (1d,7)200 ml, masło(7)2g, rogal (1a,3,11) 60g ,dżem 15g,jabłko 50g I danie : zupa barszcz ukraiński z fasolą, marchewką ,pietruszką ,selerem (9) , por, zabielana jogurtem naturalnym i śmietaną (7)150g Deser: budyń z truskawkami 120g (7),orzechy (8)15g II Danie :burger rybny (1a,3,4,11) 85 g, ziemniaki 150g,ogórek kiszony 50g, kompot wiśniowy 200ml |
- Kompot (200ml) zawiera 8g cukru
- Pieczywo mieszane:
Chleb zwykły: mąka pszenna, żytnia kwas, woda, sól ,drożdże
Chleb graham: mąka pszennagraham, mąka żytnia 720,woda, kwas naturalny, drożdże, sól.
Chleb Viktor: mąka pszenna750,mąka żytnia 720,słonecznik,drożdże,soja,grys kukurydziany, siemię
lniane, naturalny suszony kwas żytni, sól ,emulgatory E472e,cukier,mąka sojowa ,kwas askorbinowy, środki do przetwarzania mąki, enzymy
Bułka wrocławska, kajzerka, hot-dog, bułka tarta: mąka pszenna ,woda, cukier, margaryna, drożdże,sól, sezam
Rogale: mąka pszenna typ 500,woda,cukier,margaryna ,jaja, drożdże, sól ,sezam.
- Jadłospis może ulec zmianie
l